Udgivet fre d. 16. aug 2019, kl. 00:07

Tekst og foto: Kim Matthäi Leland

Første skoledag for Herstedøster Skoles nye børnehaveklasser blev helt særlig, da deres kammerater fra 2. klasse bød dem velkommen med sang.

 “Det er verdens bedste dag – det er første skoledag!”

 Sådan sang 2. klasserne på Herstedøster Skole til deres nye kammerater i børnehaveklasserne, der startede mandag.

For præcis et år siden blev projektet Alle Kan Synge skudt i gang. Siden har alle 0. og 1. klasser på Herstedøster Skole haft korsang på skoleskemaet. Projektet har været så stor en succes at det nu udvides til 2 timer om ugen, og endnu en årgang kommer med.

Alle Kan Synge er et sangsamarbejde mellem skolen og Herstedøster Kirke. Projektet fortsætter – og udvides det kommende skoleår, sådan at alle elever i 0., 1. og 2. Klasse, ialt 275 børn fremover kommer til at synge i klassekor 2 gange hver uge.

 Så det var oplagt at lade de nye børnehaveklasser få en smagsprøve på korsangen. De elever, der netop er startet i 2. klasse havde ikke helt glemt deres sangevner i løbet af sommerferien og gav en forrygende mini-koncert i form af tre numre, der inkluderede alt fra skønsang til rap.

Klassekor udvides

Herstedøster Kirkes organist og korskole-leder Anne-Kari Ferenczi er projektleder for Alle Kan Synge, og hun er glad og stolt over, at korsang-undervisningen fortsætter – og oven i købet udvides.

 “Udover at vi nu får 2. klasserne med, så udvider vi med en ugentlig time, så alle klasserne fra 0. til 2. får korsang to timer om ugen”, fortæller Anne-Kari Ferenczi.

Anne-Kari har udviklet konceptet, der er en model for et sang-samarbejde mellem folkeskolen og folkekirken.

Projektet finansieres af Herstedøster Skole, Albertslund Kommune, Herstedøster Kirke og Statens Kunstfond. Især det sidste er der et stærkt signal i.

“At Statens Kunstfond går ind og for andet år i træk støtter Alle Kan Synge viser, at det er et banebrydende projekt, hvis relevans rækker langt ud over lokalområdet”, siger Anne-Kari, der også betoner et stort engagement og deltagelse lokalt i kommune, skole og kirke.

Det handler om sang og trivsel

Sangundervisningen varetages af af to professionelle korledere, hvoraf den ene, Signe Sørensen, styrede slagets gang til mini-koncerten på første skoledag.

Selv om overskriften er korsang, så handler for hende lige så meget om trivsel og samvær.

“Korsang kan noget fantastisk i forhold til den måde, børnene er sammen i klassen på. Gennem sang bliver de bedre til at være sammen, lytte, vente på tur og arbejde med en makker – som i øvrigt skifter fra gang til gang. Vi får brudt kliker op og samlet klassen som en helhed. Og en sidegevinst af alt det er, at de kommer til at synge rigtig godt! Mennesker, der har det godt med hinanden, klinger simpelthen bedre sammen”, fortæller Signe Sørensen.

René Bojsen er afdelingsleder for indskoling og SFO. Han er enig i, at det handler om trivsel.

“Vi gør det her for at skabe livs-duelige børn – anerkendelse og respekt er i højsædet. Det forpligter at være en del af et kor, og børnene skal kunne sige til hinanden ‘Jeg er glad for, at du er min kormakker’”, siger René Bojsen, der også ser nogle spændende perspektiver i samarbejdet mellem skole og kirke.

“Kirken og skolen er to kulturbærende institutioner, der begge har været lidt udskældt gennem tiden. Med kor-projektet har vi ikke fokus på religion og faglighed, men på sang og det at være sammen. Det handler ikke om, hvorvidt man er troende, men om fællesskab mellem mennesker”, siger han.

Alle Kan Synge har også et samarbejde med Albertslund Musikskole, der blandt andet bidrog med et yderst velspillende band til forårskoncerten.

Omverdenen kigger med

Kor-projektet har allerede det første år fået en del opmærksomhed. En meget begejstret kulturminister har været på besøg. Efterfølgende blev Alle Kan Synge som det ene af to projekter nævnt i kulturministerens drøm for Danmark i 2025. Projektleder Anne-Kari Ferenczi var nomineret til DR P2’s prestigefyldte hæderspris ”Årets Ildsjæl”. Og endelig er et forskerteam i gang med at undersøge de sociale og faglige effekter af projektet.

Så projektlederen har nok at tænke på. Men det vigtigste er selvfølgelig børnene og deres kortimer. Og praktiske ting som at kirkens spirekorprøver som et forsøg i kommende sæson rykker over på skolen med Signe Sørensen som korleder.

“Vi flytter spirekorprøverne for en periode for at knytte Alle Kan Synge og kirkens korskole tættere sammen. Børnekoret er stadig i kirken, samt kirkens junior- og ungdomskor selvfølgelig”, siger Anne-Kari Ferenczi.

 

Kategorier Nyheder

Kommentarer

Matthewviz
fredag d. 30. august 2019, kl. 17:42
ROMANA Лесная поляна Дачный спортивный комплекс Технические характеристики: • Для детей от 3 лет • Стойки: прочные стальные трубы диаметром 42 мм • Максимальная допустимая нагрузка: 100 кг.
Чем выше эти показатели, тем выше стоимость детского комплекса для открытой площадки или дачного участка.

http://d-va.ru/forum/user/844/
http://www.nrcii.ru/communication/forum/user/15157/
http://ww.w.pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=166608
http://slimclub.bget.ru/forum/user/13756/
http://81.18.129.68/forum/index.php?s=cf37a190a4a56bb85b0eb9196df24ab1&showuser=212264

Стоимость доставки по Киеву и Украине рассчитывается в каждом конкретном случае отдельно, учитывая широкую географию отгрузок и большую номенклатуру товаров.
Спорткомплекс Непоседа от 0 до 5 лет , металлический с горкой, качелями и кольцами гимнастическими , предназначен для раннего старта малышей на спорткомплексах. Размеры:110 см на 130 см. Предназначен для детей от 0,5 лет до 6 лет. Отличный спортивный уголок для раннего старта.
Matthewviz
lørdag d. 7. september 2019, kl. 14:02
Данные о собственнике вэб-сайта:
Сегодня приобрести детский спортивный комплекс для самых маленьких ребят несложно, достаточно заказать его у нас. Компания «KinderLand» - не дилер, а непосредственный производитель, поэтому Вы можете быть уверены, что приобретаете игровые элементы по самой низкой цене.

https://www.eltis.com/forum/user/75171/
http://masterclassbook.com/forum/user/1/?PAGE_NAME=profile_view&UID=10227
http://www.arsenal-nk-spb.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=542
http://voyagetyr.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=2393
http://intellect-audit.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=5186

Спортивный комплекс с качелями-гнездо.
Мы готовы изготовить на заказ качественные, прочные и безопасные детские игровые площадки для дома и улицы. Заказать детские площадки индивидуально можно по телефонам вверху сайта или через отправку сообщения в пункте "Служба поддержки" - "Связаться с нами" в нижнем меню сайта. Известный факт - детям небходимо оборудовать безопасные качественные детские игровые площадки на улице или даче и спортивные уголки для дома. Возложите данную задачу на нас и получите физически здоровых детей, занимающихся активным отдыхом как на природе так и дома.

Tilføj kommentar