Udgivet søn d. 18. nov 2018, kl. 18:19


Ganske langsomt bliver podierne fyldt op med glade og spændte børn. Det er fredag morgen, og her på Herstedøster Skole er de 175 børn fra 0. og 1. klasser ved at gøre klar til deres livs koncert.

Siden skoleårets begyndelse har de hver uge fået undervisning i korsang som en del af projektet Alle Kan Synge, der er et samarbejde mellem Herstedøster Kirke og Herstedøster Skole.

»Alle Kan Synge er kommet godt fra start med en stigende opbakning fra forældre, lærere, pædagoger, skole og kirke. Det giver en enorm motivation til vores videre arbejde,« siger projektleder Anne-Kari Ferenczi og spejder ud over forsamlingen.

Koncerten er den foreløbige kulmination på projektet. De i alt syv klassekor skal nu som ét stort indskolingskor give eksempler på det, de har lært, og på korleder Signe Sørensens slag på klaveret, bryder sangen løs.

Musiklærer Charlotte Greve stamper takten med sin højre fod. Hun har været med i projektet, siden det var på idéstadiet, og hun er imponeret over, hvordan sangen påvirker eleverne.

»Det her projekt gør en stor forskel. Jeg kan mærke, at eleverne gennemgår en stor udvikling både sangmæssigt og disciplinært. Det er da også tydeligt at høre, at de synger bedre, end de gjorde før,« siger Charlotte Greve og fortsætter:

»Jeg ser virkelig frem til, at projektet fortsætter efter jul. Samarbejdet mellem skolen og kirken og er fantastisk, og jeg kan se, hvor glade eleverne er for at synge.« Begejstringen fra publikum er stor. Ikke mindst, da kæmpekoret sætter i med deres egen version af Tommy Seebachs Under stjernerne på himlen.

»Børnene lærer at synge et bredt repertoire. « siger Anne-Kari Ferenczi og fortsætter:

»I klassekortimerne styrker vi sangen og det enkelte barns sangstemme. Men vi skaber også en forståelse af klassens fællesskab og den sociale tilknytning eleverne imellem. Samtidig får børnene lov under kontrollerede former at bruge noget af deres store mængde energi til noget konstruktivt og skabende, i tæt samarbejde med lærerne og pædagogerne.«

Alle Kan Synge er i skoleåret 2018/2019 støttet af Albertslund Kommune, Statens Kunstfond og Glostrup Provsti. Derudover stiller Herstedøster Kirke og Herstedøster Skole hver især medarbejdere til rådighed for projektet.

Koncerten er forbi, klapsalverne bryder løs og eleverne stråler og ser glade ud.

»Alle Kan Synge er Danmarks største kirke-skole-kor, og vi har fået en god pressedækning. Vi håber meget på, at projektet også kan fortsætte de kommende skoleår,« siger Anne-Kari Ferenczi.


Tekst og foto Bo Nygaard Larsen

Kategorier Nyheder