Udgivet tor d. 9. aug 2018, kl. 12:50

Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Albertslund Kommune
Billedtekst Steen Christiansen (S), borgmester, Albertslund
 

Der skal sang på skoleskemaet. Det er filosofien i projektet Alle Kan Synge, som Herstedøster Skole og Herstedøster Kirke lancerer mandag den 13.  august kl. 11.00 på Herstedøster Skole. I de kommende fire skoleår vil eleverne i 0.-3. klasse få undervisning i korsang. Det er  Anne-Kari Ferenczi, organist og leder af korskolen ved Herstedøster Kirke, der har fået ideen til projektet.

»Det er fantastisk, at vi på denne måde kan få de to største kulturinstitutioner, skolen og kirken, til at arbejde sammen om noget så vigtigt som sangen. Faktisk er det her det største projekt i sin art i Danmark, og jeg er stolt over, at Herstedøster nu viser vejen,« siger Anne-Kari Ferenczi.

Samme holdning har Birgitte Pilgård, der er skoleleder på Herstedøster Skole. Her passer Alle Kan Synge perfekt ind i skolens nye dannelsesprofil, der også træder i kraft i forbindelse med det nye skoleår. Desuden falder projektet i tråd med kommunens strategi Skole for alle 2017-2022.

»Det har altid været folkeskolens fornemmeste opgave at danne mennesker til livet. Vi har i ledelsen på skolen erfaret, at dannelsesaspektet langsomt er gledet ud af skolen til fordel for den individuelle tænkning og væk fra fællesskabstanken, som folkeskolen er skåret af. Med Alle Kan Synge kan vi pege på fællesskabet og glæden ved at synge i et børnekor,« siger Birgitte Pilgård.

Pilotprojektet var en bragende succes
I årets første halvår kørte Alle Kan Synge som et pilotprojekt for to af tredjeklasserne på Herstedøster Skole.   

»Det var en bragende succes, og både elever og forældre har været begejstret for projektet. Eleverne har efterfølgende givet udtryk for, at det har givet klasserne et større sammenhold og ikke mindst et bedre kammeratskab på tværs af begge klasser,« siger Birgitte Pilgård.  

Projektet er i skoleåret 2018/19 støttet af Albertslund Kommune, Statens Kunstfond og Glostrup Provsti. Og borgmester Steen Christiansen (S) glæder sig til at kunne lancere det officielt på mandag:

»Albertslund har altid været en by med musik og sang i. En kulturby. Og jeg synes, at det fælles projekt mellem Herstedøster Skole, Herstedøster Kirke og Korskolen er et glimrende eksempel på et samarbejde, der bygger videre på den tradition og samtidig viser nye steder hen. Det er et godt eksempel på den åbne skole – hvordan man som skole kan åbne op, invitere ind og samarbejde, så to plus to kan give fem. Jeg glæder mig til at følge det,« siger Steen Christiansen.

Et lokalt sangcenter
For undervisningen står Signe Sørensen, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har høstet international anerkendelse for sit korarbejde. I skoleåret 2018-19 vil hver af de syv 0. og 1. klasser få sit eget kor, en årgang vil få sit eget årgangskor, og hele indskolingen vil have et kæmpekor.

Og sammen med Korskolen ved Herstedøster Kirke vil de således udgøre et lokalt sangcenter.   

I løbet af de kommende fire skoleår vil de i alt 19 klassekor optræde sammen med hinanden, sammen med Korskolen ved Herstedøster Kirke og sammen med Albertslund Musikskole. 

»Alle Kan Synge ønsker at være en del af lokalsamfundet, og derfor er det afgørende, at klassekorene også samarbejder med og optræder med eksisterende musikaktiviteter og institutioner her i Albertslund,« siger Anne-Kari Ferenczi. 

Kategorier Nyheder